577 poze   118616 vizite

Vindem Puieti Merisor Vaccinium vitis idaea

Vindem afin rosu (Vaccinium vitis idaea)

Am inceput vanzarea de MERISOR pe 2016.
Puteti sa comandati ce cantitate doriti dar,comanda minima este de 20 buc la pret de 30 lei + taxa postala 12 lei(suportata de client) In total 42 lei la 20 bucati merisor si taxa postala. Eu oricum pun mai multe bucati de merisor in cazul in care nu se prind toate.
Cine doreste sa trimita prin mesaj sau aicea la comenturi:
Numele Prenumele Adresa completa Orasul Judetul
Multumesc


Merișorul (Vaccinium vitis idaea - L.) este o plantă medicinală din familia Ericaceae. Denumire populară: merișor de munte; afin, afin roșu, bujor, cimișir, coacăz, coacăz de munte, poranici, smirdar,[1] saschiu, brebenoc,[2] cununiță, pervincă.[3]



(Vaccinum vitis idaea)

- Inamicul natural al infectiilor -

Merisorul este un mic arbust cu frunzele mereu verzi si florile de culoare alba sau rosie, care creste in zonele muntoase de la noi din tara, de regula la marginea padurii. De ceva timp, Merisorul nostru este o adevarata vedeta a fitoterapiei, fiind foarte prezent in rafturile farmaciilor, in literatura de specialitate, dar si in... spoturile publicitare de la televiziune. Ce face atat de special acest mic arbust? In primul rand, efectul sau antiinfectios extrem de puternic. Programat de natura sa faca fata conditiilor extreme - rezista la geruri de 40 de grade, la vanturile cele mai puternice, creste pe soluri extrem de acide. Merisorul si-a dezvoltat un sistem de aparare extrem de puternic, menit sa faca fata cu succes aproape oricarei boli produse de bacterii, virusi sau fungi. Astfel, frunzele si fructele sale sunt o adevarata uzina farmaceutica, unde sunt produse niste medicamente antiinfectioase extrem de sofisticate.
Descrierea plantei

Frunzele Merisorului sunt foarte bogate in taninuri (substante puternic antibacteriene si antimicotice) si in flavonoide (substante cu efect antioxidant), fiind principalele "responsabile" de actiunea antiinfectioasa a plantei. Se recolteaza pe tot timpul anului, ele fiind mereu verzi, dar cele mai puternice efecte se pare ca le au inainte si dupa fructificatie (adica la sfarsitul primaverii si la inceputul toamnei). Dupa recoltare, care se face prin simpla rupere, frunzele se usuca in strat de grosime medie (3-4 cm) si apoi se pastreaza in pungi de hartie.

Fructele Merisorului se aseamana la forma cu afinele, insa culoarea difera. Avand la inceput o nuanta albicioasa, coloratia lor se schimba spre rosu, pe masura ce se coc. Din pacate, la noi in tara, Merisorul e... invizibil in plafaruri sau in piete, aproape intreaga recolta din flora spontana ducandu-se la export si intorcandu-se sub forma de medicamente si bauturi scumpe. Se culeg, la fel ca si afinele, prin desprinderea de pe ramuri, putand fi consumate ca atare sau conservate in apa. Fructele de Merisor puse intr-un borcan cu apa, la temperatura de 10-18 grade Celsius, se pastreaza vreme de un an, fara vreo alta interventie, deoarece contin substante numite benzoati, care sunt varianta naturala si netoxica a periculosului aditiv E 211 (benzoat de sodiu), cu efect puternic conservant.


Preparate din Merisor
Comprimatele cu Merisor

Sunt un amestec dintre o baza neutra (numita excipient), extractul de fructe de Merisor si frunzele de Merisor extrem de fin macinate. Ele constituie forma de administrare cea mai frecvent folosita in prezent, deoarece sunt foarte usor de ingerat, sunt bine tolerate de organism si au un efect puternic. In farmaciile si in magazinele naturiste de la noi din tara se gasesc comprimatele produse de firma "Dacia Plant", care sunt un amestec perfect echilibrat de fructe si de frunze de Merisor, care si-a dovedit eficienta in tratarea infectiilor renale, intestinale si gastrice.



Tinctura de Merisor

Se obtine astfel: se pun intr-un borcan cu filet douazeci de linguri de pulbere de frunze de Merisor, peste care se adauga doua cani (in total 500 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat vreme de doua saptamani, intr-un loc calduros, dupa care se filtreaza, iar tinctura rezultata se pune in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza cate o lingurita diluata in putina apa, de patru ori pe zi. In magazinele naturiste de la noi gasim tinctura de Merisor gata preparata, produsa tot de "Dacia Plant".

Infuzia combinata de Merisor

Se foloseste mai ales extern. Se prepara amestecand extractia la rece cu cea obtinuta la cald, astfel: patru lingurite de pulbere de frunze de Merisor se macereaza 8 ore intr-un sfert de litru de apa, dupa care se filtreaza, iar preparatul obtinut se lasa deoparte. Planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca un sfert de litru de apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. In final, se combina maceratul cu infuzia, preparatul rezultat folosindu-se mai ales extern, pentru spalaturi si comprese. Acest remediu inhiba dezvoltarea unor bacterii, fungi si virusi, elimina in buna masura inflamatia.

Afectiuni prevenite cu Merisor

Prevenirea bolilor este una dintre "specialitatile" Merisorului. Vreme de secole, el a fost folosit profilactic de catre populatiile din Suedia, Rusia, Finlanda, zone nordice in care clima extrem de aspra nu permitea cresterea si, ca atare, consumul altor vegetale. Prin urmare, Merisorul a putut fi probat in timp, demonstrand o capacitate exceptionala de prevenire a unor boli din cele mai diverse, asa cum vom vedea in continuare:
* Infectii urinare - un studiu facut in Finlanda, sub conducerea profesorului universitar dr. Tero Kontiokari, a demonstrat ca Merisorul, administrat de 5 ori pe saptamana, vreme de macar 3 luni, duce la o reducere semnificativa a incidentei cistitelor bacteriene. In studiul finlandez, facut pe 150 de femei care sufereau de cistita recidivanta, tratamentul cu Merisor a fost asociat cu un alt remediu stimulent imunitar, si anume iaurtul Bifidus, cele doua remedii actionand perfect in tandem. Se tin cure usoare cu Merisor, in timpul carora se iau 3 comprimate pe zi, vreme de 5 zile pe saptamana, iar suplimentar se consuma zilnic minimum 250 ml de iaurt Bifidus.
* Calculoza renala (pietre la rinichi) - un studiu american realizat in 2006 arata ca administrarea extractului de fructe de Merisor si consumul a minimum 2 litri de apa pe zi reduce cu pana la 60% riscul aparitiei diferitelor tipuri de litiaza renala. Explicatia acestei actiuni consta in efectul diuretic si antiinflamator renal al fructelor Merisorului. Extractul de fructe de Merisor se gaseste in comprimate, din care se iau cate 4 pe zi, in cure de 10 saptamani, urmate de alte 10 saptamani de pauza.
* Diabet - se administreaza tinctura de Merisor, cate doua lingurite, de patru ori pe zi. Acest remediu are efecte usor hipoglicemiante, ajutand si la stabilizarea glicemiei. O alta calitate a Merisorului, in special a frunzelor, este ca previne aparitia complicatiilor cardiovasculare ale diabetului.
* Ateroscleroza - se iau cate 4 comprimate de Merisor pe zi, in cure de 3 luni, urmate de 1-2 luni de pauza. Aceasta planta are efect antioxidant puternic, impiedicand depunerea lipidelor pe vasele de sange si formarea placilor de aterom. Studii in curs de desfasurare indica si o actiune favorabila a Merisorului in metabolismul lipidelor. Este semnificativ faptul ca in zonele nordice ale Europei, unde pe timpul sezonului rece (care dureaza 8 luni!) se consuma multe grasimi animale, incidenta bolilor cardiovasculare este, totusi, la un nivel acceptabil, in conditiile in care Merisorul este printre putinele, daca nu unicul remediu vegetal folosit in profilaxia acestor boli.
* Boala canceroasa - un studiu extrem de complex de medicina experimentala, intreprins in Statele Unite, in anul 1996, demonstreaza ca extractele din fructe de Merisor au un efect anticancerigen. Se pare ca ele contin substante care impiedica mutatiile celulare si stopeaza procesele de malignizare, fiind o speranta in prevenirea celor mai diverse forme de cancer. Se tin cure cu Merisor, de doua ori pe an, pe timpul carora se iau cate 4 comprimate pe zi, vreme de 3 luni.
* Viroze respiratorii - cateva comprimate de Merisor supte atunci cand simtim primele senzatii de iritatie la nivelul gatului sau al cailor respiratorii superioare pot pune "pe fuga" o infectie gripala iminenta. Studiile de laborator arata o puternica actiune antivirala a frunzelor de Merisor, care blocheaza replicarea virusilor.

Tratamente interne

* Nefrita, pielita - se administreaza tinctura de Merisor, cate o lingurita diluata intr-un pahar de apa (200 ml), de 4-6 ori pe zi, in cure de 30 de zile, urmate de 10 zile de pauza. Inainte cu 10 minute de a lua fiecare doza de tinctura, veti lua si un varf de cutit de bicarbonat, pentru alcalinizarea urinei. Suplimentar, se recomanda si un tratament extern cu Merisor, si anume, baile de sezut. Intr-un lighean cu apa fierbinte se adauga 1-2 litri de infuzie combinata de Merisor, regland temperatura apei, asa incat sa fie cat de calda puteti suporta. Baia de sezut dureaza 10-20 de minute, apoi se va ramane la caldura vreme de macar o ora. Principiile active ale frunzelor de Merisor, asimilate de organism pe cale interna si externa, au un puternic efect antibacterian, antiviral si antimicotic, fiind utile in tratamentul aproape al tuturor formelor de infectii reno-urinare. Un studiu chinez, publicat in 2001, arata ca acest tratament este util si ca adjuvant la terapia medicamentoasa a uretritelor rezistente la antibiotice.
* Adjuvant in calculoza urinara - doua categorii de principii active din componenta frunzelor si a fructelor de Merisor (flavonoidele si saponinele) au o puternica actiune diuretica, "spaland" rinichii de microlitiaza si fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor maruntiti in prealabil. Se recomanda tratamentul cu tinctura de Merisor, din care se iau cate 6 lingurite pe zi, diluate in apa, in cure de minimum 3 saptamani.
* Diaree - taninurile prezente in frunzele Merisorului au o puternica actiune antibacteriana la nivelul intestinului si, totodata, au o actiune astringenta, care normalizeaza tranzitul intestinal. Ca tratament de urgenta al diareelor acute se ia o doza de soc de 6 comprimate de Merisor, dupa care se iau cate doua comprimate, de trei ori pe zi, pana la disparitia simptomelor. Acest tratament este si un bun adjuvant in cazul enterocolitelor si al sindromului colonului iritabil.

* Guta - se face o cura de 12 saptamani, timp in care se administreaza cate 6 lingurite pe zi din combinatia de tinctura de frunze de Merisor si de fructe de Ienupar (Juniperus communis), amestecate in proportii egale. Cele doua plante au calitatea de a mobiliza ureea din tesuturi si de a o elimina prin urina, rezultatele tratamentului fiind remarcabile. Sub actiunea acestui remediu diuretic, antiinflamator si depurativ, crizele de guta se raresc, inflamatia articulatiilor dispare treptat, acestea recapatandu-si in buna masura mobilitatea.
* Tuse - se iau cate 4 comprimate de Merisor pe zi, care se sug, pana la dizolvarea completa, actionand astfel la nivelul cailor respiratorii. Nu se inghit imediat. Suplimentar, se face de 3 ori pe zi gargara cu infuzie combinata de Merisor. Acest tratament are efecte antiinflamatoare, antibiotice si antivirale la nivelul gatului, ajuta la eliminarea secretiilor suplimentare de la nivelul cailor respiratorii (are efect expectorant).
* Hemoragii menstruale abundente - din prima zi a ciclului menstrual se iau cate 6 comprimate de Merisor pe zi, pana la oprirea completa a hemoragiei. Datorita actiunii astringente a taninurilor din frunzele acestei plante, hemoragia este redusa considerabil, la fel ca si senzatiile neplacute de balonare, greutate in bazin etc. Administrarea Merisorului in cazul hipermenoreei poate injumatati durata ciclului menstrual si reduce starile de slabiciune, anemie, devitalizare.

Tratamente externe

* Placa bacteriana bucala - in fiecare seara, se fac vreme de cinci minute clatiri succesive ale gurii, cu o cana de infuzie combinata de Merisor. Studii facute in Elvetia arata ca principiile active din componenta frunzelor acestei plante distrug bacteriile care creeaza pelicula ("placa") ce se formeaza pe dinti si pe gingii si care favorizeaza imbolnavirea acestora. Tratamentul cu Merisor se face dupa spalatul pe dinti si este o alternativa naturala la apele de gura care contin substante sintetice.
* Gingivite, stomatite - actiunea antibiotica a Merisorului contra unor microorganisme care produc aceste afectiuni, cum ar Streptococcus oralis, Porphyromonas gingivalis sau Prevotella intermedia, recomanda in mod special Merisorul in aceasta categorie de afectiuni. Se fac de 3-4 ori pe zi clatiri ale gurii cu infuzie combinata de frunze de Merisor, tinand cat mai mult timp lichidul in gura. Merisorul nu doar ca ajuta la eliminarea infectiilor la nivelul mucoasei bucale, dar are si efect antiinflamator si cicatrizant.

PRECAUTII SI CONTRAINDICATII

In caz de sarcina, tratamentul intern cu Merisor se va face cu prudenta si doar la recomandarea si sub supravegherea medicului.
Administrarea interna a frunzelor de Merisor este contraindicata in cazurile de constipatie acuta.


MERISORUL - Un campion in lupta cu cistitele



In fructele si, mai ales, in frunzele de Merisor se afla o adevarata colectie de substante cu efect antibiotic, extrem de eficiente in lupta cu infectiile bacteriene de la nivelul vezicii urinare. Mai multe studii facute in Finlanda, Statele Unite si Suedia arata ca extractele de Merisor sunt un ajutor de nadejde al antibioticelor de sinteza, in tratarea cistitelor, inclusiv a celor recidivante. Se administreaza cate sase comprimate pe zi, in trei reprize, in cure de 2-3 saptamani, urmate de 1-2 saptamani de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Dar pentru ca tratamentul cu Merisor sa aiba eficienta maxima, urina pacientului trebuie sa aiba un pH alcalin. Cum se obtine acest lucru? Simplu. Cu 10 minute inainte de a ingera fiecare doza de Merisor, vom lua un varf de cutit de praf de bicarbonat alimentar, care are un puternic efect alcalinizant al urinei. In mediul alcalin, cel mai important principiu activ cu efect antiinfectios din frunzele Merisorului (arbutozida) se descompune in alte doua substante, cu un efect antibiotic foarte puternic contra Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus fecalis etc.


Un tratament extraordinar contra Helicobacter Pylori

Aceasta bacterie este responsabila de peste 40% dintre cazurile de gastrita si de ulcer, dar si de alte afectiuni mai grave, cum ar fi anumite forme de cancer, mai ales ale stomacului si ale esofagului. Din pacate, tot mai adesea, tratamentele cu antibiotice de sinteza nu reusesc singure sa elimine acest microorganism, devenit foarte rezistent la medicamente. Iata ca vine un ajutor din partea medicinii naturale. Este vorba de un studiu facut la Universitatea de Medicina din Massachusetts, Statele Unite, in care au fost asociate cu succes doua plante exceptionale in tratarea infectiilor produse de bacteria Helicobacter pylori, si anume: Merisorul si Sovarvul (Origanum vulgaris), o iarba de leac romaneasca despre care vom vorbi cat de curand in paginile revistei. Cele doua plante fac un tandem extraordinar in inhibarea acestei bacterii, care devine mult mai vulnerabila la tratamentul cu antibiotice clasice. Asadar, in paralel cu tratamentul medicamentos prescris de medic, se face o cura cu comprimate de Merisor si de sovarv (il gasim si sub denumirea de oregano). Se iau cate 8 comprimate din fiecare planta pe zi, in patru reprize, pe o perioada de timp de 14 zile. De regula, tratamentul cu Merisor si sovarf este bine sa inceapa cu macar cinci zile inaintea tratamentului cu antibiotice si sa continue alte trei zile dupa incheierea administrarii acestora.






Frunzele au forma ovala si sunt mici si lucioase, de culoare verde-inchis, cu mici puncte negre pe spate si tari la pipait.
Merisorul infloreste spre sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, atunci cand zapada il lasa sa vada soarele biruitor, avand flori alb-rozalii, sub forma de mici clopotei, care vor fi fecundate de insectele alpine.

Perioada de dezvoltare si coacere a fructului este foarte lunga, de 4-5 luni, ajungand pana-n iarna. Fructele cresc cam 4-5 pe fiecare ramurica, au forma perfect sferica, verzuie, care se coloreaza in rosu-aprins cand incep sa se coaca. Sunt carnoase, avand seminte multe si mici, si au un gust dulceag-acrisor astringent. Cand incepi sa mananci din ele, nu te-ai mai opri, asa sunt de placute la gust si binefacatoare.

De la merisor se recolteaza atat frunzele, cat si micile si delicatele fructe. Frunzele se pot recolta chiar la inceputul lunii septembrie, prin taierea ramurilor, dupa care se pun la uscat in straturi subtiri, in locuri mai umbroase si bine aerisite. Dupa ce se usuca, se aduna prin scuturare si se depoziteaza in pungi de hartie sau in saculeti confectionati din bumbac.

Nu va lacomiti la taierea ramurilor, recoltati numai cat va trebuie, pentru ca sa aveti ce recolta si anul viitor. Fructele merisorului este bine sa fie recoltate mai tarziu, la trecerea dintre toamna spre iarna, cand capata consistenta si culoarea rosu-aprins. La fructe nu este nevoie sa aveti restrictie la cules. Trebuie recoltate bob cu bob, numai cele de culoare rosu-aprins si cele mai marisoare. Se culeg in galetuse sau in pungi de hartie, si nu trebuie folosit, ca la afine, un pieptene special.
Frunzele contin arbutozid, vitamina C, tanin, flavonoide, ericolina si saruri organice, iar fructele contin glucoza si fructoza, fiind o sursa excelenta, rar intalnita, de substante nutritive si minerale, respectiv vitaminele C, B, A.


Tratamente

Din frunze - se face ceai, sub forma de decoct, fiert cinci minute, cu o lingurita de planta la o cana. Se pot consuma doua cani de ceai pe zi, indulcit numai cu miere si ajutat cu o feliuta de lamaie.

Fructele - se consuma proaspete, dar nu mai mult de 100g pe zi, in doua reprize a cate 50g, inainte de masa. Se pot usca si folosi apoi asa, cum se folosesc stafidele, dar nu mai mult de 50g pe zi. Din fructele de merisor se poate face un excelent sirop, preparat numai cu miere poliflora, proportia fiind de unu la patru, adica la un kilogram de fructe de merisor se pun patru kilograme de miere. Se amesteca continutul de cate ori avem ocazia. Dupa cam 30 de zile, in borcan se formeaza un suc rosu-verzui, din care putem sa consumam zilnic cate doua linguri inaintea meselor principale sau putem sa facem sirop cu apa. Dupa terminarea sucului, fructele ramase putem sa le consumam ca atare, inainte de masa. Se pot face si compoturi sau gemuri, dar folosindu-se numai zahar brun, nerafinat.
Precautii

Persoanele aflate in deplasare trebuie sa consume cu prudenta produsele merisorului, deoarece este foarte diuretic. Nu se recomanda consumarea merisorului in timpul sarcinii.
DSC00480
DSC00480
DSC00481
DSC00481
DSC00482
DSC00482
DSC00483
DSC00483
DSC00484
DSC00484
DSC00486
DSC00486
DSC00487
DSC00487
DSC00488
DSC00488
Preparare dulceata
Preparare dulceata
Preparare dulceata
Preparare dulceata
Gata dulceata
Gata dulceata
Pofta buna!!!
Pofta buna!!!

Comentarii album • 338
Nume:



Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
anonim
Mircea Angelescu 18 martie 2023  
Mai vindeti merisori?
As dori 40 sau 60.
0720072023
Răspunde Raportează
anonim
Mircea Angelescu 18 martie 2023  
Mai vindeti merisori?
Răspunde Raportează
anonim
Adina 27 iunie 2022  
Bună ziua. Doresc 20 de puieți de merișor.
0736980017
Mulțumesc.
Răspunde Raportează
anonim
Popescu 11 aprilie 2022  
Bună ziua. Doresc 40 de puieți de merișor dacă mai vindeti.
0742653644
Mulțumesc.
Răspunde Raportează
anonim
Adrian Popa 17 mai 2021  
As dori si eu daca se poate 40 de bucati de Puieti Merisor Vaccinium vitis idaea. Sunt din Bacau tel 0747705804. Va multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Gina greciu 24 martie 2021  
As dori și eu merișor dacă mai aveți
Răspunde Raportează
anonim
Elena 9 decembrie 2019  
Mai este valabila oferta de merisor? Am diabet si m-ar interesa .Ma puteti contacta la stefi _ana_mo13@yahoo.com.V-as fi dat si numerul de telefon dar nu am chef de surprize.Multumesc anticipat.
Răspunde Raportează
anonim
Elena 9 decembrie 2019  
Mai este valabila oferta de merisor? Am diabet si m-ar interesa .Ma puteti contacta la stefi _ana_mo13@yahoo.com.V-as fi dat si numerul de telefon dar nu am chef de surprize.Multumesc anticipat.
Răspunde Raportează
anonim
Dana Simion 4 noiembrie 2019  
Buna ziua. Mai este valabila oferta pentru merisor? As dori 20 buc. Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Aniela 4 iunie 2019  
Buna ziua, Aveti meriosare arbust de vanzare? Un pret va rog!
Răspunde Raportează
carmencosminacovaci 24 martie 2019  
Buna dimineata!
Aveti merisoare arbusti de vanzare?Un pret ,va rog!
Răspunde Raportează
anonim
Constantin 10 martie 2019  
Am diabet tip 2 si am citit ca merisorului i se mai spune "insulina vegetala". Locuiesc in Bacau, la casa si as vrea sa stiu daca il pot cultiva in gradina proprie. Sunt foarte interesat si va rog sa-mi spuneti (tel. 0753430381 sau mail cmatanie@yahoo.com) daca ma puteti ajuta (sfaturi privind posibilitati cultivare in conditiile de care dispun si livrare butasi).
Va multumesc !
Răspunde Raportează
anonim
Boatca gianina 19 aprilie 2018  
As dori sa cumpar si eu un merisor ma puteti contacta la nr tel 0740027288
Răspunde Raportează
anonim
bujoreanu maria 12 martie 2018  
buna ziua. as dori sa comand puieti de merisor,daca mai aveti. comanda minima care se poate face. sunt bujoreanu maria, com mogosani nr 154,jud dambovita. tel.0787862196, multumesc si astept raspuns
Răspunde Raportează
anonim
Denis Pop 3 martie 2018  
Doresc sa cumpar puieti de merisor, rog sa ma contactati la nr. de tel.: 0775394551. Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Dana Simion 2 martie 2018  
Buna ziua. As dori sa cumpar puieti de merisor, mai este oferta valabila? Telefon 0723250009. Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
austreanu claudia 23 noiembrie 2017  
Vreau sa cumpar 20 puieti de merisor 0722166985 Comuna Gruiu strada Epigonilor nr 4 jud Ilfov.Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
RUS DORINA 13 octombrie 2017  
Buna ziua vreau sa cumpar 20 plante merisor tel 0762675741.Multumesc.
Răspunde Raportează
tibike 4 martie 2017  
Buna seara. Sunt plecat in strainatate anul acesta nu voi vinde merisor. Multumesc.
Răspunde Raportează
anonim
Liliana 3 martie 2017  
Vreau si eu 40 de plante.Cum pot lua legatura cu dumneavoastra?
Răspunde Raportează
corinas 2 martie 2017  
Buna ziua, ați început vânzările de Merișor?
Răspunde Raportează
anonim
maria stafie 28 feb 2017 28 februarie 2017  
Vreau si eu 40 de merisor .nr tel 0764345107
Răspunde Raportează
anonim
gabi 25 februarie 2017  
20 de merisoare si 20 de afine.tel 0740102085
Răspunde Raportează
anonim
angela Ritan 23 februarie 2017  
as dori si eu 20 de plante de merisor cum pot sa iau legatura cu dv?
Răspunde Raportează
tibike 23 februarie 2017  
Buna .Inca nu am inceput sa comercializam meriosr pe anul asta .Am sa anunt cand incepem pe pagina mea .
Răspunde Raportează
anonim
mihai 21 februarie 2017  
e bine ca ne-ati prezentat calitatile merisorului ; dar intai tb sa stiu cum se cultiva ingrijeste etc ; se poate ?
doresc 20 merisori , Preda Mihai , galati str Constructorilor 3 bl C5 ap 8 ; tel 0732083968 . varog cu instructiuni , multam
Răspunde Raportează
tibike 23 februarie 2017  
Buna .Inca nu am inceput sa comercializam meriosr pe anul asta .Am sa anunt cand incepem pe pagina mea .
Răspunde Raportează
anonim
Visa Lucian 20 februarie 2017  
Doresc 20 de afini cu fructe albastre si 20 merisori. Evident cand este timpul de plantat.
Adresa : str. Demostene Botez nr. 63, comuna 23 August, jud.Constanța 907005
Tel 0722 258 266 lucian.visa@gmail.com
Am pus anunțul și la pagina cu afin.
Va rog să-mi confirmati comanda. Multumesc.
Răspunde Raportează
tibike 23 februarie 2017  
Buna .Inca nu am inceput sa comercializam meriosr pe anul asta .Am sa anunt cand incepem pe pagina mea .
Răspunde Raportează
anonim
Catalin 7 februarie 2017  
Ma intereseaza 20 de bucati unde pot lasa adresa daca mai aveti !
Răspunde Raportează
anonim
Olga Gutu 2 februarie 2017  
Asi vrea si euu niste oueti de merisor scrietine corect adresul cum sa venim sa cumperam pueti de merisor .Am nevoe de el neapărat,îl caut de multi ani. . .
Răspunde Raportează
tibike 22 ianuarie 2017  
Buna seara. Doar la primavara o sa reluam vanzarile de merisor . Am sa anunt aicea.
Răspunde Raportează
anonim
Dorache Maria 22 ianuarie 2017  
Aș vrea si eu 20 puti merisor.Adresa Sat Hașag str:principala nr:66 com Loamneș Jud Sibiu.Telef:0269537906-Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Kispal Ilie 22 ianuarie 2017  
Doresc si eu 40buc. de merisor. Kispal Ilie, com. Bontida str Eminescu 164,jud Cluj,tel 0746045973.multumesc!
Răspunde Raportează
anonim
Maria 21 ianuarie 2017  
Merisoare 40 bucati si afine negre de cultura 20 bucati
Sunati la 0763791320 sa stiu cand trimiteti
Adresa:
Timiș ,comuna Margina ,Sintesti nr. 239
Răspunde Raportează
io0001 22 decembrie 2016  
Telefon.0731213077
Răspunde Raportează
io0001 22 decembrie 2016  
Bună ziua! Vreau si eu un pachet de 20 buc. merişor pe adresa: Mihăilescu ionel Slatina Cuza vodă nr 26b bl 26 ap 13 Jud Olt .
Răspunde Raportează
tibike 22 decembrie 2016  
Buna seara. Reveniti la primavara cu un mesaj .Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
PopaMaria 24 noiembrie 2016  
Buna ziua .Mai aveti merisor de vanzare? La ce pret? Multumesc.
Răspunde Raportează
tibike 24 noiembrie 2016  
Buna seara . 20 buc costa 42 lei tot vu taxa postala.
Răspunde Raportează
lucianlupulescu 24 noiembrie 2016  
Mai aveți merișor de vânzare? Ca as dori si eu 20 de bucăți.... Ast un răspuns... Multumesc
Răspunde Raportează
tibike 24 noiembrie 2016  
Buna seara .Da avem.
Răspunde Raportează
anonim
PETRUS 18 noiembrie 2016  
Buna seara.
As dori sa cumpar 20 buc.merisor.
As dori sa primesc o confirmare a comenzii la nr. de telefon:0721412124 sa pe e-mail:al_petrus@yahoo.com
Răspunde Raportează
anonim
Aurel din turda 14 noiembrie 2016  
Este arbust pt.gard viu sau de cultura?
Răspunde Raportează
anonim
Volosanca Constantin 12 noiembrie 2016  
Soimus Salaj str.principala nr.50 as dori 20 de bucati de merisor. Multumesc! As dori sa primesc o confirmare a comenzii la nr. De telefon:0260644071
Răspunde Raportează
tibike 12 noiembrie 2016  
Buna seara. Luni am sa pun coletul la posta.
Răspunde Raportează
anonim
Cezar Popa 9 noiembrie 2016  
Buna seara, doresc și eu 40 de fire de merișor pe adresa: str. Brașov nr. 18, bl. F1, sc. 2, et. 3, ap. 31, sector 6, Bucuresti. Tel: 0735.56.57.91
Mulțumesc.
Răspunde Raportează
anonim
Ivanescu Cristina 7 noiembrie 2016  
Buna seara, am dori si noi un pachet de 20 de bucati de merisor pe adresa: Aleea Valea Bujorului nr.2; bloc D 10; scara G; et.2; ap. 65; sector 6; Bucuresti; cod postal 061927; oficiul postal 74. Numarul de telefon 021 777 55 03 Ivanescu Cristina. Multumesc
Răspunde Raportează
tibike 9 noiembrie 2016  
Buna ziua .Maine pun coletul la posta.Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Lazar Victoria 7 noiembrie 2016  
buna ziua , as dori sa-mi trimiteti 40 buc butasi merisor pe adresa Lazar Victoria,loc. Baia Mare,strada George Enescu,nr.7 ap.15, jud.Maramures. Tel.0772071570. Multumesc
Răspunde Raportează
tibike 9 noiembrie 2016  
Buna ziua .Maine pun coletul la posta.Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Marius 4 noiembrie 2016  
Bună ziua! Vreau si eu un pachet de 20 buc. merişor pe adresa:Mirea Marius Loc.Sopotu Vechi Nr.151 Jud.Caraş-Severin. Mulțumesc frumos!
Răspunde Raportează
tibike 4 noiembrie 2016  
Buna seara
Luni pun coletul la posta prin sistem ramburs. Multumesc.
Răspunde Raportează
anonim
Maria Popa 31 octombrie 2016  
Buna seara.
Se mai poate planta merisor acum ?? Daca DA, doresc si eu un pachet de 20 butasi de merisor. Sper sa fie printre ei si care vor fructifica anul viitor.Daca se poate sa ajunga pana vineri, pe adresa Popa Maria, loc.CRICĂU, nr.362, jud. ALBA, 0721871089 Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Gafitescu 18 octombrie 2016  
Mulţumesc anticipat. Toate cele bune, vă doresc.
Răspunde Raportează
anonim
Gafitescu 17 octombrie 2016  
Vă rog să îmi expediaţi prin fan curier 20 puieţi de merişor dar de calitate, pentru ca probabilitatea de prindere şi rodire să fie maximă. M-ar interesa şi puieţi de afin (Vaccinum corymbosum 'Reka' sau Vaccinium corymbosum 'Duke'). Adresa mea:
Gafiţescu Costică, loc. Viişoara , jud. Cluj, cod poştal 407590. Tel. 0749939634. Vă mulţumesc.
Răspunde Raportează
tibike 17 octombrie 2016  
Buna seara. Afin din acela nu am. Doar prin posta daca doriti .Trimit luni pe data de 24 prin posta prin sistem ramburs.
Răspunde Raportează
anonim
laur stan 16 octombrie 2016  
As vrea si eu 20 de plante de merisor. Aveti cont de Facebook pentru a va trimite datele mele pe Messenger? Nu as vrea sa -mi pun adresa si telefonul aici. Va multumesc.
Răspunde Raportează
tibike 15 octombrie 2016  
Pentru cei care au cumparat sau vor cumpara merisor sa citeasca ceea ce am postat in pozele cu descrierea M1 M2 M3
tibike.sunphoto.ro/Vindem_Puieti_Merisor__Vaccinium_vitis_idaea/pagina3
Multumesc

Continuam vanzarea de merisor .Cei care doresc sa cumpere merisor sa trimita aicea la coment sau prin mesaj numele complet,adresa completa,orasul,judetul,codul postal,numar de telefon.Multumesc

Vand Amarillys Piquant
amarillys bulb florifer 25 lei
amarilys bulb (inca nu i florifer) 15 lei
Floarea pe care o face se poate vedea in lincul de jos:
tibike.sunphoto.ro//PLANTE_DE_VANZARE/60922452
Răspunde Raportează
anonim
ileana 13 octombrie 2016  
a si dori si eu dar nu prea multe,se poate
Răspunde Raportează
tibike 13 octombrie 2016  
Buna ziua.Comanda minima este de 20 bucati .
Răspunde Raportează
anonim
maria popa 12 octombrie 2016  
buna seara
cand vor fructifica merisorii pe care-i plantam acum?
Răspunde Raportează
tibike 13 octombrie 2016  
La anu trebuie sa fructifice . Depinde si cum i vremea. De exemplu anu asta la mine cand a inflorit a fost vremea buna , in perioada cand se formau fructele au fost vreo trei zile foarte reci si a fost afectat merisorii . Pana acuma nu a fost asa schimbataoare vremea pe la noi ca anul acesta.
Răspunde Raportează
anonim
dana sandu 12 octombrie 2016  
buna ziua,
as dori si eu 20 buc merisor
adresa mea este buzau, str. traian vuia, nr. 55, sandu daniela, tel 0751049906
daca se poate cu Fan curier. multumesc.
Răspunde Raportează
tibike 12 octombrie 2016  
Buna ziua. Doar prin posta trimit. Maine dimineat am sa pun coletul la posta.
Răspunde Raportează
anonim
popa ioan 11 octombrie 2016  
doresc 20 buc de merisor. Popa Ioan,com Moldoveni jud neamt,nr 117 . tel 0760297076
Răspunde Raportează
tibike 11 octombrie 2016  
Buna seara . Maine am sa pun coletul la posta.
Răspunde Raportează
anonim
Sardescu ion 10 octombrie 2016  
Ași dori și eu 20 puieți merișor adresa com curtișoara st Radu ce-l Mare nr 48 nr 0754028535 Sardescu ion
Răspunde Raportează
tibike 11 octombrie 2016  
Judetul olt ?
Răspunde Raportează
anonim
Luca Petru 5 octombrie 2016  
Buna ziua. Doresc sa fac si eu o comanda de 20 puieti de merisor, la adresa urmatoare: Luca Petru, loc. Adjud, str. Tudor Vladimirescu, bl.31, ap.14, jud. Vrancea--cod postal 625100.tel: 0743.890.786 rog sunati cand transmiteti catre posta. Multumesc mult.
Răspunde Raportează
tibike 6 octombrie 2016  
amarillys bulb florifer 25 lei
amarilys bulb (inca nu i florifer) 15 lei
Floarea pe care o face se poate vedea in lincul de jos:
tibike.sunphoto.ro//PLANTE_DE_VANZARE/60922452
Răspunde Raportează
tibike 5 octombrie 2016  
Buna ziua . Luni PE DATA DE 10 OCT am sa pun coletul la posta .In total aveti de platit 42 lei . mULTUMESC.
Răspunde Raportează
anonim
Tibi 3 octombrie 2016  
Vreau si eu 40 de bucati pe adresa Tiberiu Ionescu str Fagilor nr 8, Lugoj 305500, Timis
Răspunde Raportează
tibike 6 octombrie 2016  
Bulb de amarillys doriti.
amarillys bulb florifer 25 lei
amarilys bulb (inca nu i florifer) 15 lei
Floarea pe care o face se poate vedea in lincul de jos:
tibike.sunphoto.ro//PLANTE_DE_VANZARE/60922452
Răspunde Raportează
tibike 5 octombrie 2016  
Buna ziua . Luni pe data de 10 oct am sa pun coletul la posta .In total aveti de platit 72 lei . O zi buna.
Răspunde Raportează
anonim
Marianna 17 septembrie 2016  
In R.Moldova trimiteti si cam care ar fi costurile pentru 40 de puieti?
Răspunde Raportează
tibike 19 septembrie 2016  
Buna dimineata .Am intrebat la posta cat costa taxa postala pana in R.Moldova a spus doamna ca i in peste 50 lei. Deci i prea mult. Nu i convenebil nici pt mine nici pentru dumneavoastra. Numa bine
Răspunde Raportează
anonim
Marianna 19 septembrie 2016  
Va multumesc!!!
Răspunde Raportează
tibike 17 septembrie 2016  
Pana acuma nu am avut trimis colet in Moldova. Sa vad o sa va anunt luni. Sa intreb cat i taxa postala.
40 puieti costa 60 lei fara taxa postala.
Numa bine
Răspunde Raportează
anonim
Liliana Patru 17 septembrie 2016  
doresc 40 de puieti de merisor , la adresa Pitesti, strada Grigore Tocilescu 1, bloc 1, scara A, ap. 9. Numarul de telefon este 0740075849. Multumesc.
Răspunde Raportează
tibike 17 septembrie 2016  
Buna dimineata. Luni pun coletul la posta prin sistem ramburs.La ridicarea coletului o sa aveti de platit 72 lei. Multumesc.
Răspunde Raportează
tibike 15 septembrie 2016  
Pentru cei care au cumparat sau vor cumpara merisor sa citeasca ceea ce am postat in pozele cu descrierea M1 M2 M3
tibike.sunphoto.ro/Vindem_Puieti_Merisor__Vaccinium_vitis_idaea/pagina3
Multumesc

Continuam vanzarea de merisor .Cei care doresc sa cumpere merisor sa trimita aicea la coment sau prin mesaj numele complet,adresa completa,orasul,judetul,codul postal,numar de telefon.Multumesc

Vand Amarillys Piquant
amarillys bulb florifer 25 lei
amarilys bulb (inca nu i florifer) 15 lei
Floarea pe care o face se poate vedea in lincul de jos:
tibike.sunphoto.ro//PLANTE_DE_VANZARE/60922452
Răspunde Raportează
anonim
Frățilă Ruxandra 18 august 2016  
As dori de 60 de lei în Sintandrei nr.59.b Oradea Bihor telefon 0728541743.As dori să îmi spuneți dacă se plantează acuma si la ce distanta
Răspunde Raportează
tibike 20 august 2016  
Luni am sa pun coletul , la posta prin sistem ramburs.Multumesc
Răspunde Raportează
tibike 18 august 2016  
Mai multe despre plantare si altele citit aicea la pozele cu descrierea M1 M2 M3 .
tibike.sunphoto.ro/Vindem_Puieti_Merisor__Vaccinium_vitis_idaea/pagina3
O seara buna.
Răspunde Raportează
anonim
remus 17 august 2016  
Buna ziua.Sunt din Bistrita si as dori sa achizitionez si eu 60 buc de puieti de merisor,As dori sa stiu daca se pot planta si afara in camp si daca da in ce perioada.Adresa mea de e-mail este:reimaprier@yahoo.com Va rog sa imi raspundeti dupa care va voi transmite si adresa de livrare.Va multumesc anticipat!
Răspunde Raportează
tibike 20 august 2016  
Sa trimiteti adresa aicea si numele complet daca doriti , Multumesc.
Răspunde Raportează
tibike 18 august 2016  
Mai multe despre plantare si altele citit aicea la pozele cu descrierea M1 M2 M3 .
tibike.sunphoto.ro/Vindem_Puieti_Merisor__Vaccinium_vitis_idaea/pagina3
O seara buna.
Răspunde Raportează
anonim
remus 19 august 2016  
Buna ziua am revenit dupa ce am citit informatiile pe care mi le-ati trimis si as dori sa achizitionez 60 buc. Adresa de livrare este : BISTRITA JUD.BISTRITA-BISTRITA STR. SUBCETATE NR.5 BLOC 5 SC A AP.09. VA MULTUMESC .
Răspunde Raportează
anonim
remus 22 august 2016  
NUMELE ESTE ANDRIAN NICOLAE REMUS ORAS BISTRITA JUD BISTRITA NASAUD STR. SUBCETATE NR.5 BL.5 SC A AP.9
Răspunde Raportează
tibike 22 august 2016  
Bine multumesc
Răspunde Raportează
tibike 20 august 2016  
Buna ziua. Si numele complet trebuie .Luni pun coletul la posta .Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Dragos 10 iulie 2016  
Buna ziua
As dori sa vizitez si eu o plantatie de merisor
Intentionez sa plantez 2 ha de cu merisor
As dori sa vizualizez inainte o plantatie ce da rod ptr a mi face o idee
Ma puteti ajuta?
Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Cristian 6 iulie 2016  
Se mai pot planta la acest moment. Vreau sa i cresc in g in ghiveci (balcon) o perioada. Se descurca la umbra?Nu vreau fructe deocamdata; doar vegetatie. Multumesc.
Răspunde Raportează
tibike 7 iulie 2016  
Buna ziua. Acuma nu este indicat sa fie scoase din pamant si replantat este caldura prea mare. Pe la sfarsitul lui August reveniti cu un mesaj si va trimit atuncea. Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Marian 11 iunie 2016  
Buna,
eu locuiesc in Germania si as vrea sa comand arbusti de merisoare ,este posibil asa ceva? supravietuieste planta in pachet 4-5 zile daca are putin pamant umed?
Răspunde Raportează
tibike 11 iunie 2016  
Doar in romania trimit plantele. Multumesc
Răspunde Raportează
anonim
Croitor Doina 30 mai 2016  
puteti sa mi spuneti cand ajunge coletul daca s-a pus luni la posta
Multumesc!
Răspunde Raportează
tibike 30 mai 2016  
Joi sau vineri ar trebui sa ajunga la dumneavoastra.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.